HILL
PARTNERSHIP

Sector
Commercial

Architect
Pollard Thomas Edwards

Contractor
Hill Partnership

Location
Essex

Product Information


View Products
Planet logo

PROJECT. OBJECTIVES

Client Hill Partnership

Hill Partnership is a Top 25 UK builder of houses that offer stylish and contemporary living. With four regional offices, they operate across London and the South East.

Hill Partnership asked Planet Partitioning to oversee all the internal partitioning requirements at its new two-storey Head Office – an old gunpowder mill in Essex. Planet had to remain faithful to the site’s industrial heritage, while ensuring a functional and contemporary working environment.

PROJECT. OBJECTIVES
PROJECT. OBJECTIVES

OUR
SOLUTION.

The atrium voids and room frontages featured PURE100 single-glazed demountable partitioning – chosen because its thick framework complemented the robust and open steel framework of the building. Planet used vertex dry joints to ensure a virtually invisible glass partitioning joint and the highest acoustic insulation. Manifestation film applied to the partitioning provided visual contrast and added privacy. Eclipse sliding doors maximised usable floor space in all offices and meeting rooms.

Throughout the building, Planet installed large glass screens that stopped short of the top, so the building’s original roof-bracing structure remained on show. To maximise the light in the building, Planet installed a feature light box.

  • download 2021 10 12T130959.958
  • download 2021 10 12T131137.029
  • 01.

    PROJECT INSIGHTS.

    For several of the sliding doors, Planet worked with the dry lining contractor to create bespoke pockets for the Eclipse sliding glass doors to slide directly into.

    Scroll