WORLD
WIDE
FUND
FOR
NATURE

Sector
Commercial

Architect
Hopkins Architects

Contractor
Willmott Dixon

Location
Woking

Product Information


View Products
Planet logo

PROJECT. OBJECTIVES

Client WWF

The Living Planet Centre is WWF’s brand-new purpose-built head office in Woking. It is built on a brownfield site next to the Basingstoke canal, ensuring minimal disruption to the existing environment.

Hopkins Architects and Willmott Dixon asked Planet Partitioning to provide specification for internal glass partitions in this two-storey 3,666 sqm building.

PROJECT. OBJECTIVES
PROJECT. OBJECTIVES

OUR
SOLUTION.

Planet supplied and installed the demountable glass partitions; downstairs for the meeting rooms and upstairs for the impressive open plan office, which allows natural light in and encourages trees to grow inside the building.

For the meeting rooms, Planet installed an electronic room booking system within PURE100 double glazed frameless glazed partitioning, so staff can book meeting rooms using a tablet interface. For all the meeting rooms, remote controlled integrated venetian blinds allow additional privacy as required. PURE100 double glazed partitioning also ensures all meeting rooms meet high acoustic performance requirements.

Planet also installed FireStop fire-rated glass partitioning and communal door sets to meet fire regulations throughout the building.

  • WWF UK Living Planet Centre 2013 6
  • WWF UK Living Planet Centre 2013 7
  • 01.

    PROJECT INSIGHTS

    South East Sustainability Award, BREEAM Excellent Rating, RIBA Sustainability Award, BCO National Award for innovation and the EPC A Grade. It incorporates a visitor centre, keeping people up to date on all the good work the WWF does.

    Find out more
    Call 01444 247933 or email
    marketing@planetcontracting.co.uk

    Scroll